Program Grantów

Fundacja LOTTO im. Haliny Konopackiej wspiera realizacje projektów innych organizacji pozarządowych, jednostek samorządu terytorialnego, klubów sportowych, instytucji edukacyjnych i kulturalnych, zakładów opiekuńczych itd. poprzez udzielanie darowizn pieniężnych na zadania z obszaru sportu, kultury, dziedzictwa narodowego, edukacji, pomocy społecznej.

W ramach Programu Grantów Fundacja nie przyznaje grantów osobom fizycznym, instytucjom nastawionym na zysk (np. spółki cywilne lub spółki prawa handlowego) oraz partiom politycznym.

Aby ubiegać się o darowiznę należy:

• Zapoznać się z Regulaminem Programu Grantów (do pobrania na dole strony).
  • Przygotować szczegółowe założenia swojego projektu, w tym harmonogram działań i budżet.
  • Kliknąć w przycisk „złóż wniosek” znajdujący się na końcu strony
  • Wybrać rodzaj konta „Organizacja” i zarejestrować się w generatorze wniosków
    UWAGA!–do rejestracji niezbędny będzie NIP organizacji
  • Wpisać dane w panelu logowania i dołączyć odpowiednie dokumenty
    UWAGA! – jeżeli organizacja:
    – nie jest zarejestrowana w Krajowym Rejestrze Sądowym to w miejsce „podłącz KRS” podłącza odpis z rejestru /ewidencji, w której jest zarejestrowana,
    – jeżeli umowę podpisywać będą osoby, które nie są wymienione w KRS lub w wypisie z innej ewidencji należy podłączyć pełnomocnictwa tych osób.
  • nacisnąć przycisk „wnioski” i wybrać program „Program Grantów”
    UWAGA!– jeżeli wybiorą Państwo inny program i w nim złożą wniosek nie będzie on rozpatrywany w Programie Grantów
  • Wypełnić wniosek
    UWAGA! – dane wpisywane do formularza nie zapisują się automatycznie, za każdym razem gdy wychodzimy z systemu lub chcemy zrobić dłuższą przerwę należy nacisnąć przycisk „Zapisz”
  • Po wypełnieniu wszystkich zakładek należy nacisnąć przycisk „Złóż wniosek”.
    UWAGA!– system nie pozwoli złożyć wniosku jeżeli nie będą wypełnione wszystkie pola albo dołączone wymagane załączniki; po złożeniu wniosku nie będzie możliwe jego poprawianie.

W ciągu 30 dni od złożenia wniosku drogą elektroniczną dostaną Państwo informacje o decyzji Zarządu Fundacji.

Decyzja Zarządu Fundacji jest ostateczna i nie podlega reklamacji. Fundacja nie jest zobowiązana do udzielania wyjaśnień dotyczących powodów przyznania lub nieprzyznania grantu.