30.11.2022

Szanowni Państwo,  miło nam poinformować, że zakończyliśmy 2. etap Konkursu „Sportowo Kulturalnie Lokalnie”. Zarząd Fundacji LOTTO im. Haliny Konopackiej, po podsumowaniu punktów z głosowania, które odbyło się poprzez stronę www.gramywygrywamy.pl, podjął decyzję o przyznaniu darowizny 27 wnioskodawcom.

W każdym województwie do rozdysponowania przeznaczona była pula środków w wysokości 200 000,00 zł. W przypadku, gdy kwota wnioskowana w projekcie z największą liczba głosów w danym województwie, była niższa niż 200 000,00 zł, Zarząd Fundacji przyznał kolejną darowiznę na projekt, który zajął następne miejsce na liście rankingowej w danym województwie, w ramach pozostającej do dyspozycji puli środków.

Z uwagi na niewyczerpanie puli środków przez dwie pierwsze organizacje z listy rankingowej, w przypadku dwóch województw – małopolskiego oraz pomorskiego – wybrano trzech laureatów.

Pełna lista organizacji, które otrzymają darowiznę na realizację projektów inwestycyjnych, znajduje się na stronie: https://www.fundacjalotto.pl/sportowo-kulturalnie-lokalnie/

Z laureatami konkursu skontaktujemy się drogą elektroniczną na podany we wniosku adres mailowy, aby dopełnić formalności pozwalających na przekazanie darowizny.