17.05.2022

W dniach 6-8 maja w Jachrance odbyło się spotkanie edukacyjno-integracyjne Laureatów “Jubileuszowego Programu Stypendialnego 65 na 65”. Spędziliśmy wyjątkowo inspirujący weekend ze studenckimi ekspertami w dziedzinach ścisłych.

Głównym celem spotkania była integracja stypendystów, oraz stworzenie dobrego klimatu i przestrzeni do ich prezentacji i przyszłej współpracy co wkrótce ma szansę przynieść znakomite efekty – prywatne, zawodowe,  społeczne i naukowe. W czasie weekendowego pobytu w Jachrance stypendyści brali udział w rozmaitych atrakcjach i panelach. Zaczęliśmy od wykładów z przedstawicielami Totalizatora Sportowego i partnera Fundacji. W czasie całego wyjazdu była obecna z nami również Elżbieta Urbańczyk – utytułowana kajakarka, dzięki której uczestnicy mogli aktywnie zintegrować się podczas rekreacyjnej wyprawy kajakowej, a także sprawdzić swoje siły (i równowagę) w nierównym pojedynku z kajakiem sportowym.

Najważniejszym punktem całego spotkania były sobotnie, inspirujące prezentacje samych stypendystów – w ich trakcie opowiadali o swoich pasjach, projektach naukowych a także planach na przyszłość. W prowadzeniu całego wydarzenia wspierała nas Fundacja Inicjatyw Młodzieżowych.

Wszystkim uczestnikom spotkania dziękujemy za wspaniałą atmosferę i pozytywną wymianę doświadczeń. Po tym wspólnym weekendzie pozostanie wiele dobrych wrażeń i motywacji do dalszego działania. Do zobaczenia wkrótce!

Więcej informacji o całym programie zainteresowani znajdą na stronie: https://www.fundacjalotto.pl/65/

Zapraszamy do obejrzenia galerii zdjęć z wydarzenia (foto: Ewa Milun-Walczak)