30.05.2022

W ostatni piątek odbyło się spotkanie czterech grup „Kumulacji Aktywności”, które zawzięcie rywalizowały o Puchar Prezesa Fundacji LOTTO im. Haliny Konopackiej. Młodzież dzielnie zmierzyła się w dziesięciu konkurencjach, w tym m.in. w biegach rzędów z różnymi przeszkodami i przeciąganiu liny.

W turnieju uczestniczyło blisko 80 uczestników z grup prowadzonych przez naszych Mistrzów Kumulacji Aktywności: Joanny Bednarskiej, Barbary Bączek-Motały, Barbary Madejczyk oraz Mateusza Górskiego. Uczestnikami plażowych zmagań na sopockiej plaży były drużyny z Gdańska, Rumii, Ustki oraz Brzozy. Wszyscy spędzili słoneczny dzień na plaży, młodzież miała możliwość poznania swoich rówieśników z innych grup kumulacyjnych. Po części sportowej był także czas na integrację.

Za przygotowanie i organizację całego turnieju składamy serdeczne podziękowania Joannie Bednarskiej. Zapraszamy do obejrzenia plażowej galerii zdjęć z wydarzenia.