06.11.2017

Pierwsze zajęcia w ramach 5. edycji programu już za nami! Pozalekcyjne bezpłatne zajęcia sportowe rozszerzone o elementy gimnastyki korekcyjno – kompensacyjnej prowadzi 50 wybranych w konkursie sportowców we wszystkich województwach.

KUMULACJA AKTYWNOŚCI to szansa dla młodzieży w wieku 12-16 lat na przeżycie sportowej przygody pod okiem doświadczonych i podziwianych sportowców. Mistrzowie przybliżają swoim podopiecznym dyscypliny, które reprezentują: szermierkę, wioślarstwo, zapasy, karate, kajakarstwo, lekką atletykę, łucznictwo, badminton, speed-ball, golf, piłkę nożną, piłkę siatkową, brazylijskie jiu-jitsu, koszykówkę, piłkę ręczną, taekwondo olimpijskie, judo, rugby, biathlon, snowboard, wspinaczkę sportową, podnoszenie ciężarów, ale także wiele innych ciekawych form ruchu np. nartorolki, wspinaczka w parku linowym, wizyta na lodowisku czy skoki na trampolinach itp

Mistrzowie wybrani do 5. edycji programu „Kumulacja Aktywności” przed rozpoczęciem zajęć spotkali się na konferencji szkoleniowej w Rybienku Leśnym. Zostali tam wyposażeni w wiedzę, materiały informacyjne i promocyjne Fundacji, m.in. plakaty, ulotki dla młodzieży i ich rodziców oraz koszulki treningowe do zajęć.

Szczegółowe informacje o programie i realizowanych zajęciach, wykaz prowadzących, wraz ze zdjęciami z ich zajęć, można śledzić na bieżąco na stronie https://www.fundacjalotto.pl/kumulacjaaktywnosci/ oraz profilu Fundacji na Facebooku https://www.facebook.com/kumulacjaaktywnosci

„ Kumulacja Aktywności to świetny program i ważne działania w celu uaktywnienia młodzieży. Biorę udział w tym programie już po czwarty i ogromnie cieszę się, że jest on kontynuowany, ponieważ jest ogromną szansą dla młodzieży, a jednocześnie aktywizuje Mistrzów Sportu do przekazywania swojej wiedzy, umiejętności oraz wspólnego ćwiczenia z młodszym pokoleniem.” – powiedziała Izabela Dylewska – Mistrz Sportu (dwukrotna medalistka olimpijska, medalistka mistrzostw świata i Europy oraz kilkudziesięciokrotna Mistrzyni Polski w kajakarstwie):

Zapraszamy do wspólnych zajęć!