Program mini grantów

Sorry, this entry is only available in Polish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Fundacja LOTTO im. Haliny Konopackiej wspiera realizacje projektów innych organizacji pozarządowych, jednostek samorządu terytorialnego, klubów sportowych, instytucji edukacyjnych i kulturalnych, zakładów opiekuńczych itd. poprzez udzielanie darowizn pieniężnych na zadania z obszaru sportu, kultury, dziedzictwa narodowego, edukacji, pomocy społecznej.

W ramach Programu Grantów Fundacja nie przyznaje grantów osobom fizycznym, instytucjom nastawionym na zysk (np. spółki cywilne lub spółki prawa handlowego) oraz partiom politycznym.

Aby ubiegać się o darowiznę należy:

• Zapoznać się z Regulaminem Programu Grantów (do pobrania na dole strony).
  • Przygotować szczegółowe założenia swojego projektu, w tym harmonogram działań i budżet.
  • Kliknąć w przycisk „złóż wniosek” znajdujący się na końcu strony
  • Wybrać rodzaj konta „Organizacja” i zarejestrować się w generatorze wniosków
    UWAGA!–do rejestracji niezbędny będzie NIP organizacji
  • Wpisać dane w panelu logowania i dołączyć odpowiednie dokumenty
    UWAGA! – jeżeli organizacja:
    – nie jest zarejestrowana w Krajowym Rejestrze Sądowym to w miejsce „podłącz KRS” podłącza odpis z rejestru /ewidencji, w której jest zarejestrowana,
    – jeżeli umowę podpisywać będą osoby, które nie są wymienione w KRS lub w wypisie z innej ewidencji należy podłączyć pełnomocnictwa tych osób.
  • nacisnąć przycisk „wnioski” i wybrać program „Program Grantów”
    UWAGA!– jeżeli wybiorą Państwo inny program i w nim złożą wniosek nie będzie on rozpatrywany w Programie Grantów
  • Wypełnić wniosek
    UWAGA! – dane wpisywane do formularza nie zapisują się automatycznie, za każdym razem gdy wychodzimy z systemu lub chcemy zrobić dłuższą przerwę należy nacisnąć przycisk „Zapisz”
  • Po wypełnieniu wszystkich zakładek należy nacisnąć przycisk „Złóż wniosek”.
    UWAGA!– system nie pozwoli złożyć wniosku jeżeli nie będą wypełnione wszystkie pola albo dołączone wymagane załączniki; po złożeniu wniosku nie będzie możliwe jego poprawianie.

W ciągu 30 dni od złożenia wniosku drogą elektroniczną dostaną Państwo informacje o decyzji Zarządu Fundacji.

Decyzja Zarządu Fundacji jest ostateczna i nie podlega reklamacji. Fundacja nie jest zobowiązana do udzielania wyjaśnień dotyczących powodów przyznania lub nieprzyznania grantu.