(PL)

Informacje o akcji

Szanowni Państwo,
uprzejmie informujemy, że wznowienie Programu „OdLOTTOwa Jazda” nastąpi do końca przyszłego tygodnia, tj. do 23.06.2019 r. Wraz z ponownym uruchomieniem aplikacji poinformujemy Państwa o dalszym przebiegu konkursu.

Zespół Fundacji LOTTO im. Haliny Konopackiej

Szanowni Państwo,
mając na względzie ogromne zainteresowanie Programem „odLOTTOwa jazda” oraz jego doniosły, charytatywny cel postanowiliśmy dokładnie zweryfikować wszystkie zgłoszenia dotyczące funkcjonowania aplikacji zliczającej kilometry. Powodowani troską o prawidłowy przebieg dalszej rywalizacji podjęliśmy decyzję o czasowym wstrzymaniu Programu.
Jednocześnie zapewniamy, że każdy podmiot na rzecz którego podejmujecie Państwo wysiłek, zostanie przez nas w sposób specjalny uhonorowany. Dokładamy wszelkich starań, aby jak najszybciej wznowić działanie aplikacji, a tym samym przywrócić sportowe współzawodnictwo i możliwość zaangażowania społecznego.
O dalszych krokach będziemy Państwa niezwłocznie informować na stronie internetowej oraz za pośrednictwem wszelkich kanałów komunikacji.

Zespół Fundacji LOTTO im. Haliny Konopackiej

Miło nam poinformować, że do II etapu 3. edycji Programu „odLOTTOwa jazda” zakwalifikowało się aż 45 organizacji.
Wszystkim serdecznie gratulujemy.

Aplikacja odLOTTOwa jazda:

Co należy zrobić:

1) pobrać aplikację fundacji
2) zarejestrować się
3) wybrać organizację
4) wyjeżdżać kilometry na rzecz wybranej organizacji.

Aplikacja, a tym samym możliwość wyjeżdżania kilometrów będzie możliwa od 1 czerwca do 15 września 2019 r.
Zachęcamy do pobrania plakatu, który znajduje poniżej.
Czy pobijemy rekord z zeszłego roku?
Wszystkim życzymy powodzenia, do zobaczenia na trasie!

Pobierz plakat:

odLOTTOwa jazda

Program „odLOTTOwa jazda”ma na celu przede wszystkim promowanie aktywności fizycznej i zaangażowania społecznego.Ideą akcji jest aktywizacja sportowa Polaków poprzez umożliwienie im włączania się do akcji i wyjeżdżanie kilometrów na rowerze, na rzecz jednej z organizacji zakwalifikowanej do konkursu.Udział w akcji mogą wziąć organizacje non-profit, podmioty nie prowadzące działalności gospodarczej, organizacje i instytucje działające na rzecz dobra publicznego oraz podmioty prowadzące działalność gospodarczą, jednak nie nastawione na osiąganie zysku. Projekt będzie realizowany w dwóch etapach, w okresie maj–wrzesień br.
W pierwszym etapie zgłaszane są inicjatywy społeczne, których tematyka musi być zgodna z celami statutowymi Fundacji LOTTO. Drugi etap to rywalizacja właściwa (czerwiec-wrzesień br.), czyli pokonywanie kilometrów na rowerach, na rzecz wybranych inicjatyw. Wygrywa organizacja, która zbierze na swoim koncie najwięcej kilometrów.

odLOTTOwa jazda:

• Termin 29.04.2019 r. – 15.09.2019 r. (w tym wyjeżdżanie kilometrów czerwiec-wrzesień br.),
  • Liczba uczestników – ponad 12 000 uczestników (w poprzedniej edycji programu),
  • Przejechane kilometry – ponad 11 000 000 km na rowerze (w poprzedniej edycji programu),
  • Zasięg wydarzenia ogólnopolski,
  • Uczestnictwo bezpłatne,
  • Główne cele: promowanie aktywności fizycznej i wrażliwości społecznej,

Pobierz logo:

Pobierz infografikę:

odLOTTOwa jazda

(PL)

HARMONOGRAM – 3. edycja odLOTTOwa jazda