24.01.2019

Sorry, this entry is only available in Polish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

„Lekkoatletyka na każdą porę roku” – pod tym hasłem prowadzone są zajęcia w Szkole Podstawowej w Lipowcu – woj. warmińsko-mazurskie. W ramach Kumulacji Aktywności organizuje je nasza kolejna Mistrzyni – Anna Jesień – posiadająca w swoim dorobku kolekcję wspaniałych, sportowych osiągnięć.

Nasza ekspertka od biegów na 400 m przez płotki, w swojej karierze wielokrotnie zdobywała Mistrzostwo Polski, wywalczyła indywidualnie i w sztafecie medale Mistrzostw świata i Mistrzostw Europy, reprezentowała Polskę na igrzyskach olimpijskich. Do niej należy także rekord Polski, który ustanowiła podczas Mistrzostw świata w Osace (2007) – czas 53,86.

Teraz nasza lekkoatletka jest nadal blisko swojej sportowej pasji. Zachęca podopiecznych do regularnych ćwiczeń i aktywności. Zaglądając do galerii zdjęć mamy okazję przekonać się, że można to robić w bardzo ciekawym, urozmaiconym stylu.

Więcej informacji o programie prowadzonym przez naszą Fundację na stronie: www.fundacjalotto.pl/kumulacjaaktywnosci/