Sorry, this entry is only available in Polish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

MISJA: Wspieranie społeczeństwa na drodze do szczęśliwego i odpowiedzialnego życia.

WIZJA: Aktywizujemy ludzi do działania w celu podnoszenia jakości życia, poprzez popularyzowanie uprawiania sportów powszechnych, ułatwianie dostępu do kultury, wspieranie projektów społecznych oraz rozwijanie świadomości na temat odpowiedzialnej rozrywki.

WARTOŚCI: W swojej działalności Fundacja LOTTO i wszystkie osoby zaangażowane w jej prace kierują się ściśle określonymi wartościami. Oto one:

• Partnerstwo. Działamy dla dobra społecznego i we współpracy z innymi, aby mieć pewność, że nasza pomoc jest skuteczna i dociera wszędzie tam, gdzie jest najbardziej potrzebna. Prowadzimy dialog z osobami i instytucjami z naszego otoczenia, aby jak najlepiej poznać ich potrzeby, problemy i oczekiwania.
  • Pasja. Pomagamy, ponieważ chcemy i czujemy taką potrzebę.
  • Transparentność. Działamy uczciwie i transparentnie.
  • Szacunek. Szanujemy innych ludzi i siebie nawzajem. Tworzymy przyjazną atmosferę, pełną troski i empatii.
  • Odpowiedzialność. Postępujemy w sposób rozsądny i dojrzały. Wiemy, że każda nasza decyzja ma wpływ na otoczenie i dbamy, aby ten wpływ był zawsze pozytywny.