20.02.2019

Sorry, this entry is only available in Polish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Projekt „Dorośli – dzieciom, czyli nauka poprzez zabawę” został zrealizowany w ramach 10. Edycji Kumulacji Dobrej Woli. Skierowany był do dzieci z Przedszkola z Oddziałami Integracyjnymi nr 65 „Tarchominek”.

Cel: przybliżyć dzieciom podstawowe i ponadczasowe wartości, takie jak miłość, przyjaźń, odpowiedzialność, szacunek, a także przekazanie wskazówek jak pomagać drugiemu człowiekowi.

Wolontariusze w ramach tych ważnych lekcji przygotowali przedstawienie teatralne, które nawiązywało do znanych bajek. Poprzez wspólną zabawę pokazali podopiecznym jak ważna jest pomoc drugiej osobie, jak można czerpać radość z pomagania. Przy realizacji projektu pomagali również rodzice dzieci oraz Rada Pedagogiczna, która odpowiedzialna była za przygotowanie strojów i dekoracji na przedstawienie.

Wolontariusze mają już kilka pomysłów na następne wydarzenia. Czekamy na kolejne, pozytywne efekty ich aktywności.