Standardy firm loteryjnych

Międzynarodowa praktyka pokazuje, że firmy loteryjne na całym świecie za jeden z kluczowych elementów odpowiedzialnego biznesu uznają wdrożenie strategii bezpiecznej gry.

Totalizator Sportowy jest członkiem dwóch międzynarodowych organizacji  zrzeszających firmy stosujące zasady odpowiedzialnej gry: The European State Lottery and Toto Association (EL) oraz World Lottery Association (WLA). Dzięki uczestnictwu w tych organizacjach Totalizator Sportowy ma możliwość poznania najlepszych praktyk bezpiecznej gry stosowanych na światowych rynkach, przez takie firmy jak  Norsk Tipping, Veikkaus, National Lottery Ireland, Svenska Spel, Camelot czy słowacki Tipos. Ze wspólpracy i doświadczeń zagranicznych Totalizator czerpie inspiracje, jednocześnie wymieniając z innymi firmami dobre praktyki. Więcej informacji o realizowanym przez Totalizator Sportowy programie Bezpiecznej Gry znajduje się na stronach internetowych Spółki.