Bartek Ostałowski bije rekordy oglądalności

08-03-2017
foto ze zbiorów Bartka Ostałowskiego

Były stypendysta Fundacji wystąpił w ostatnim (13) odcinku nowej serii programu motoryzacyjnego serii „The Grand Tour”. Pojawił się w nim na zaproszenie słynnego … Richarda Hammonda, jednego z trzech prowadzących, najlepsze i najpopularniejsze, motoryzacyjne show na świecie. Niegdyś nadawane było pod nazwą „Top Gear” przez stację BBC, ale po ekscesach Jeremiego Clarksona, cała trójka prowadzących przeszła do innej stacji i stworzyła nową serię magazynu motoryzacyjnego. BBC tymczasem zawiesiło wydawanie swojego „Top Gear” i dopiero przygotowuje się do jego wznowienia. Tymczasem nowa seria, pod nową nazwą, nadal bije rekordy oglądalności na świecie. W krótkim czasie produkcja stała się najczęściej ściąganym z sieci programem w historii internetu!

Bartek swoim występem i umiejętnościami zachwycił widzów z całego świata, a w bezpośredniej rywalizacji … zawstydził słynnego prowadzącego. Program obejrzało blisko 18 mln osób w samej tylko Polsce i około 100 mln na świecie. O swoim udziale w programie i spotkaniu z twórcami kultowego programu motoryzacyjnego na świecie oraz o swoich planach na najbliższą przyszłość Bartek wypowiedział się w wielu mediach i kanałach informacyjnych. Więcej można przeczytać na: